Overslaan en naar hoofdcontent gaan
×

ovivio labels

Algemeen

Reactie inplannen binnen een gesprek

  • Bijgewerkt

Binnen de gesprekkenfunctie van Social Schools kun je berichten inplannen om op een later moment te versturen. Handig wanneer je bijvoorbeeld 's avonds een bericht leest, maar je reactie pas de volgende ochtend wilt versturen.

Je bepaalt zelf op welke datum en welk tijdstip het bericht wordt verzonden. Tot die tijd blijft het ingeplande bericht alleen voor jou zichtbaar en kun je het nog aanpassen, direct versturen of verwijderen.

Let op: op dit moment is het inplannen van reacties enkel mogelijk binnen de webversie van Social Schools. Binnenkort zal dit ook gereleased worden voor de Android en iOS app.

 

Verzending inplannen

  1. Open een bestaand gesprek en typ je bericht.
  2. Klik op het pijltje naast de knop Versturen en selecteer Verzending inplannen.

    Knop verzending inplannen

  3. Selecteer de gewenste verzenddatum en het tijdstip. Standaard staat de verzending ingesteld op 08:00 uur op de volgende werkdag.

  4. Klik op Opslaan om de verzending in te plannen.

    Venster datum verzending inplannen

  5. Het ingeplande bericht verschijnt nu in het gesprek en is herkenbaar aan het onderbroken kader.

    Ingeplande reactie binnen gesprek

Let op: Zolang het bericht nog niet is verzonden, is het alleen voor jou zichtbaar. De andere deelnemers aan het gesprek kunnen het bericht pas lezen nadat het is verzonden.

 

Een ingepland bericht aanpassen

Wil je de inhoud van een ingepland bericht wijzigen of een ander verzendmoment kiezen? Volg dan onderstaande stappen.

  1. Klik op de drie puntjes bij het ingeplande bericht.
  2. Selecteer Verzenddatum wijzigen.
  3. Klik vervolgens op Verzenddatum verwijderen.

    Knop verzenddatum verwijderen

  4. Je kunt nu de inhoud van het bericht aanpassen en eventueel een nieuw verzendmoment instellen.

 

Een ingepland bericht direct versturen

Wil je niet wachten tot het ingeplande verzendmoment? Dan kun je het bericht alsnog direct versturen.

  1. Klik op de drie puntjes bij het ingeplande bericht.
  2. Selecteer Nu versturen.

Het bericht wordt direct verzonden en is vanaf dat moment zichtbaar voor de andere deelnemers aan het gesprek.

 

Ingepland bericht verwijderen

Heb je het bericht niet meer nodig? Dan kun je het verwijderen.

  1. Klik op de drie puntjes bij het ingeplande bericht.
  2. Selecteer Verwijderen.

Let op: Het ingeplande bericht wordt hiermee volledig verwijderd. Ook de inhoud van het bericht gaat verloren.

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

Meer in Algemeen